CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY

Inwestujemy w rozwiązania, które minimalizują negatywny wpływ naszej działalności  na środowisko naturalne.

Chcemy uczynić świat lepszym miejscem – małymi, ale znaczącymi krokami.

Zrównoważony rozwój to dla nas coś więcej niż słowo. Żyjemy, wierzymy, myślimy i jesteśmy przekonani, że to jedyna droga w przyszłość. Jesteśmy głęboko przekonani, że dzisiejszy dobrobyt i wysoki standard życia muszą pozostawiać świat tak piękny i różnorodny dla przyszłych pokoleń. Chcemy, aby nasze dzieci widziały świat, ludzi, zwierzęta i przyrodę w całym jej pięknie i różnorodności. Pomóżmy wszystkim, aby było to możliwe. 

Codziennie produkujemy ponad 10 litrów plew i 2kg fusów od kawy. Plew powstaje, gdy palimy kawę i ma ciasteczkowy zapach 

Plew jest to bogaty w składniki odżywcze , a my przekazujemy je do lokalnej społeczności. 

W kawiarni Vero Coffee codziennie mielimy kilogramy  kawy  a  goście naszych kawiarni mogą nie tylko zabrać ze sobą fusy – przekazujemy   również konkretne przepisy jak je wykorzystać do codziennych czynności.

Ruch zero waste to filozofia, która sprzyja środowisku naturalnemu poprzez ograniczanie nadmiernego konsumpcjonizmu. Jest i zawsze był on bliski idei Vero Coffee  

Codziennie w kawiarniach świeżo mieli się ziarna kawy, które po zaparzeniu, trafiają do słoiczków i mogą posłużyć do dalszych celów.

Nasze odpady wykorzystują gospodarstwa agroturystyczne na Roztoczu a następnie kompostują je i wykorzystują jako dodatek do podłoży dla roślin.

Image by Niclas Illg
1_AFVIb8UleqQWUeQJwajFSg.png

NASZ WPŁYW NA ŚRODOWISKO

Herbata i kawa łączy ludzi, tworząc chwilę na relaks. Chcemy, aby nasi klienci cieszyli się z kawy i herbaty, jaką im dostarczamy, a jednocześnie chcemy pomóc zredukować negatywny wpływ na środowisko. Na przykład, doradzamy naszym klientom wybór kaw ziarnistych  certyfikowanych, energooszczędne ustawienia ekspresów do kawy i właściwe przetwarzanie odpadów. Chcemy, aby nasi klienci byli świadomi, w jaki sposób kawa i herbata trafiają na ich stół. Zachęcamy osoby odpowiedzialne za projektowanie i produkcję ekspresów do kawy do tworzenia urządzeń przyjaznych środowisku.